top of page
Search

İstanbul'da tekne ile görmeniz gereken 10 manzara

Updated: Mar 1


1. Tarihi yarımada


Listenin tamamını doldurabilecek güzellikte İstanbul'un tarihi yarımadası. Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Sultan Ahmet Camileri, tarihi surlar ve Gülhane Parkı'nın manzarası İstanbul Boğazı girişinde herkesi büyülüyor. Tekne ile yapacağınız bir turda arkanıza yaslanın ve manzaranın keyfini çıkarın.

kız kulesi tekne kiralama

2. Kız Kulesi


İstanbul'un tarihine tanıklık etmiş, Salacak kıyılarında küçük bir adacığa inşa edilmiş Kız Kulesi. Binlerce yıl boğaza giren gemilerin kontrol noktası, sürgün yeri, karantina odası, ordu karargahı gibi farklı amaçlarla kullanılmış olan Kız Kulesi bugün ziyaretçilerine restoran ve bar olarak hizmet vermeye devam ediyor.


3. Boğaz Köprüleri


İstanbul Boğazı denince belki de ilk akla gelen manzara, Asya ile Avrupa arasındaki köprüler. Özellikle gün batımı ve akşam üzeri İstanbul'un ışıkları ile süslenen Boğaz sularından köprülerin ne kadar görkemli ve etkileyici olduklarını görünce şaşıracaksınız.

4. Haliç


İstanbul sularının belki de en yoğun noktası Haliç girişi. Oltalarını aşağı sallamış Galata Köprüsü'nde balıkçılar, hiç durmadan Asya ve Avrupa arasında yolcu taşıyan şehir hatları, bir yanda muhteşem tarihi yarımada diğer yanda Karaköy, Galata Kulesi. Haliç, bu açıdan bakınca İstanbul'u en güzel anlatan tablolardan birini oluşturuyor.

haliç tekne kiralama

5. Haydarpaşa Garı


İstanbul Anadolu yakasında 1900'lü yılların başında inşa edilen Haydarpaşa tren garı, İstanbul'u Anadolu'ya bağlayan tren hattının başlangıç noktası. 2010 yılında bir yangın nedeniyle kapatılan ve 2021 yılında yeniden hizmete açılması planlanan yapı Kadıköy'ün en önemli simgelerinden.

haydarpaşa garı tekne kiralama

6. Dolmabahçe Sarayı


1856'da kullanıma açılan Dolmabahçe Sarayı Beşiktaş sahilinde yer alan en etkileyici yapılardan biridir. Her gün binlerce, senede milyonu aşkın ziyaretçi kabul eden Dolmabahçe Sarayı, karaya göstermediği güzel yüzünü İstanbul Boğazı'na dönmüştür. Cumhurbaşkanlığı tarafından da aktif olarak kullanılan saray, İstanbul Boğazı'nın en güzel yapılarındandır.

dolmabahçe sararyı tekne kiralama

7. Çırağan Sarayı


Beşiktaş sahil hattında bulunan bir diğer görkemli saray, bugün otel olarak kullanılan Çırağan Sarayı. Yirminci yüzyılın başında meclis olarak kullanıldığı sırada çıkan yangın sonrası ilgisiz kalan yapı, geçirdiği restorasyonların ardından 1990 yılında hizmete açıldı. İstanbul Boğazı'nın görkemli bir imgesi olan yapı bugün otel olarak hizmet vermekte ve önemli aktivitelere ev sahipliği yapmaktadır.

çırağan sarayı tekne kiralama

8. Ortaköy Camii


Büyük Mecidiye Camii olarak da bilinen ve arkasındaki Boğaz Köprüsü ile İstanbul'un en güzel manzaralarından birini oluşturan Ortaköy Camii 1853'ten bu yana Boğaz'ın incilerinden. Bir çok filme konu olmuş bu eşsiz manzarayı Boğaz'dan keşfedin.

9. Beylerbeyi Sarayı


1865 yılında yapımı biten Beylerbeyi Sarayı, köşkleri, set bahçeleri ve göz dolduran mimarisi ile Boğaz'ın maviliğine eşlik ediyor. Geçmişten günümüze tarihin önemli liderlerini konuk eden Beylerbeyi Sarayı'nın bir bölümü bugün müze olarak hizmet veriyor.

10. Rumeli Hisarı


1452 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından Boğaz hattını korumak için Anadolu Hisarı'nın tam karşısına inşa edilen hisar, ilk günkü görkeminden hiçbir şey kaybetmemiş. Oldukça iyi durumda olan Rumeli Hisarı bugün müze ve konser alanı olarak kullanılmakta.

Bonus:


İstanbul Boğazı'nda Erguvanlar


İstanbul'un olduğu kadar Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarının da simgelerinden erguvan. Nisan ayı sonunda bir kaç haftalığına açan çiçekleri, İstanbul Boğazı'nı sarar ve baharın gelişini İstanbul Boğazı'nda eşsiz manzaralar oluşturarak haber verir. Bu mevsimde İstanbul'daysanız Boğaz'da tekne turu fırsatını kaçırmayın.


395 views0 comments

Contact Us

Lotus Yatçılık Turizm Gıda Ticaret Limited Şirketi

Address

Office: Hasanpaşa Mah. Nabizade Sok. No:82/1 Kadıköy/İstanbul

Istanbul Pick-up Locations by Yacht

Depending on the yacht, the locations can be Bebek, Kuruçeşme, Arnavutköy, Kandilli, Karakoy, Galataport or Kuleli

Office Hours

8:00 am – 10:00 pm

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • LinkedIn
tripadvisor 5-star reviews
travel and hospitality award winner 2023
bottom of page