top of page
Search

Tarihi Moda İskelesi

Updated: Dec 22, 2023

Moda Caddesi'nden yokuş aşağı inerken gözünüze çarpar Moda İskelesi. Beyaz, mavi renkleri ve dirsek şeklindeki iskelesi ile Moda semtinin en değerli kültürel simgelerinden bir tanesidir.

moda-iskelesi-kadıköy-tekne-kiralama

Ulusal Mimarlık Akımı öncülerinden biri olan Vedat Tek tarafından 1917 yılında Haydarpaşa İskelesi ile birlikte yapımı tamamlanan Moda İskelesi, vapur seferleri için ticari amaçla kullanılmıştır. Seneler boyunca bir yandan vapur iskelesi bir yandan su sporları kulüplerine ev sahipliği yapan Moda İskelesi, önemli uluslararası devlet toplantılarına da ev sahipliği yapmıştır.


1930'larda çıkan şiddetli bir fırtına sonrası zarar gören yapı, 1980'lerin sonlarına doğru yolcu sayısının yetersiz olması nedeniyle kaderine terk edilmiş. Türk Deniz İşletmeleri ve Deniz Ticaret Odası önderliğinde 2000 - 2001 yılları arasında gerçekleşen restorasyon çalışmalarının sonucunda yeniden faaliyet göstermeye başlamıştır.

moda-iskelesi-evlilik-teklifi-tekne-yat-kiralama

2014 yılında yeniden restorasyon çalışmaları yapılarak restoran olarak işletilmeye başlanan Moda İskelesi, Mimarlar Odası ve Kadıköy Belediyesi tarafından 2000 yılında onaylanan restorasyon planına uyulmadığı gerekçesiyle Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na bildirilmiş ve işletmenin kapatılarak restorasyonun yeniden denetim altında yapılmasına karar verilmiştir.


Bugün restorasyon süreci devam etmekte olan Moda İskelesi, tarihin acımasızlığına rağmen kendini korumayı başarmış ve güzelliğiyle görenleri etkilemeye devam etmektedir.

403 views0 comments

Contact Us

Lotus Yatçılık Turizm Gıda Ticaret Limited Şirketi

Address

Office: Hasanpaşa Mah. Nabizade Sok. No:82/1 Kadıköy/İstanbul

Istanbul Pick-up Locations by Yacht

Depending on the yacht, the locations can be Bebek, Kuruçeşme, Arnavutköy, Kandilli, Karakoy, Galataport or Kuleli

Office Hours

8:00 am – 10:00 pm

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • LinkedIn
tripadvisor 5-star reviews
travel and hospitality award winner 2023
bottom of page