top of page
Search

Yat Turunda Ne Giyilir?

Updated: Mar 18

Yat turuna giderken nasıl giyinilir? Tekne ile bir tura giderken özel bir kıyafet gerekir mi yoksa günlük kıyafetiniz yeterli mi?


Öncelikle yat turunun içeriğine, gideceğiniz yere, geçireceğiniz zamana göre değişmekle birlikte genelde kurallar her bölge için aynıdır.

Yaz aylarında güneşin tadını çıkardıktan sonra esen meltem ile serinlerken sevdikleriniz ile teknede kurulmuş bir sofraya oturmak çok keyiflidir. Bu sırada sabah güneşi altında bronzlaşan cildiniz üzerine hafif bir şal ya da sırtınıza atacağınız uzun kollu bir kıyafet isteyebilir.


En lüks yat da, en basit kayık da su üzerinde olduğu için özellikle gün battıktan sonra sıcaklığın karadan daha düşük olacağını var sayabilirsiniz. Tura çıktığınız mevsim normallerine göre kıyafetler almanız ve akşam için de biraz daha kalın bir kaç parça kıyafet almanız yeter de artar bile.

Belki de en büyük yanlışlardan biri teknede topuklu ve kösele ayakkabı giymek olabilir. Tekne kültürüne aykırılığını bir kenara koysak bile, topuklu ve kösele ayakkabılar ile ıslak zeminde kayma, bilek burkulması, düşme gibi riskler çok yüksektir ve turunuzu riske atabilir. Mümkünse hiç ayakkabı giymemek özellikle mavi turda ya da İstanbul Adalar'da bir yüzme turunda en doğrusudur. Diğer turlarda da kaymaz, plastik tabanlı ayakkabı ve terlikler tercih etmek doğru olacaktır.


Özellikle yüzme, güneşlenme ağırlıklı bir tura giderken götürdüklerinizin yarısından çoğunu giymediğinizi fark edeceksiniz. Turun tamamı bir çift mayo ve bir kaç tişört ile çok keyifli geçecek.


Peki kış aylarında nasıl kıyafetler giymelisiniz? Kış aylarında iklim şartlarına uygun kıyafetlerin yanı sıra üzerinize yağmurluk benzeri rüzgar önleyici kıyafetler almayı unutmayın. Özellikle yelkenli ile seyir yapacaksanız rüzgar korumalı kıyafetler daha da önem kazanıyor. Bunun yanı sıra yelkenliler de dahil olmak üzere bir çok yat içerisinde ısıtma sistemi bulunduğu için kış aylarında da seyir keyfine devam edebilirsiniz.


Hangi mevsimde olursak olalım İstanbul büyüleyici güzelliği ile bizlere kucak açıyor. Keşif fırsatını kaçırmayın, İstanbul'un tadını çıkarın!

359 views0 comments

Contact Us

Lotus Yatçılık Turizm Gıda Ticaret Limited Şirketi

Address

Office: Hasanpaşa Mah. Nabizade Sok. No:82/1 Kadıköy/İstanbul

Istanbul Pick-up Locations by Yacht

Depending on the yacht, the locations can be Bebek, Kuruçeşme, Arnavutköy, Kandilli, Karakoy, Galataport or Kuleli

Office Hours

8:00 am – 10:00 pm

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • LinkedIn
tripadvisor 5-star reviews
travel and hospitality award winner 2023
bottom of page